VÚB získala už piaty rok za sebou ocenenie od JP Morgan Chase Bank za kvalitu

08.10.2004 Celý región

Bratislava, 7. októbra 2004 – VÚB banka získala aj v tomto roku od jednej zo svojich významných korešpondenčných bánk JP Morgan Chase Bank, New York oc...
Bratislava, 7. októbra 2004 – VÚB banka získala aj v tomto roku od jednej zo svojich významných korešpondenčných bánk JP Morgan Chase Bank, New York ocenenie, ktoré vyjadruje kvalitu jej platobného styku.

JP Morgan Chase Bank udelila 1. októbra 2004 VÚB cenu za kvalitný platobný styk realizovaný v USD na základe skutočnosti, že až 98,8 % odoslaných platobných príkazov si nevyžadovalo manuálny zásah. To znamená, že platby sú realizované s menšími nákladmi a v kratšom čase. Vysoká kvalita odosielaných platobných príkazov zo strany VUB umožňuje rýchlejšie, ale i lacnejšie spracovanie platieb klientov v tejto mene. Túto kvalitu si banka udržiava už dlhodobo na veľmi vysokej úrovni o čom svedčí aj fakt, že ocenenie získala posledných päť rokov (1999-2003). „ Asi 4 % bánk, ktorým JP Morgan Chase Bank vedie účty, dosahujú takúto špičkovú úroveň. Sme radi, že práve VÚB banka patrí medzi ne, “ uviedol Julian Tencer z odboru platobného styku zahraničných platieb vo VÚB.

VÚB banka má účet v amerických dolároch v JP Morgan Chase Bank, New York už od roku 1991, pričom ide o jeden z prvých účtov, ktoré si banka otvorila v zahraničí za účelom realizácie voľnomenových platieb. JP Morgan Chase Bank je našim dlhoročným partnerom nielen v platobnom styku, ale významná je aj vzájomná spolupráca v oblasti finančných a kapitálových trhov.

Podobné ocenenie získala VÚB banka v máji tohto roka aj od Deutsche Bank. Vyhodnotenia v oblasti platobného styku robia aj iné zahraničné banky, ako napríklad American Express Bank, New York, ako aj mnohé ďalšie banky v Nemecku. Aj u týchto bánk dosahuje VÚB banka vysokú úspešnosť automatizovaného spracovania zahraničných platieb, ktorá často presahuje 95 %.
Silvia Nosálová,
vedúca tlačového oddelenia
 

Vyberte región